Blog

Z praštěného klokana zdravým šikovným psem

Řeč je samozřejmě o Skippy (Love´s The Only Rule z Mokré Hory). Během posledních měsíců se pohnula jí vlastním klokaním skokem a z neposedného třeštidla, které se chovalo tak, že jen zázrakem se někde nepřerazilo, je absolventka PZ pod OMS Chomutov 29.9.2019 (v I.ceně s titulem vítěz zkoušek v ostatních plemenech). A dneska přišla poštou úžasná zpráva – vyšetření DKK a DLK je zcela negativní! Skáčeme tu všichni radostí! 🙂 No a co jako? Chcete vědět, co ty zkratky znamenají a co jako s tím? 🙂

PZ = Podzimní zkoušky = zkoušky lovecké upotřebitelnosti

OMS = Okresní myslivecký spolek – lovecké zkoušky mohou mít organizovány klubem nebo „OMSem“

DKK a DLK = dysplazie kyčelních kloubů a dysplazie loketních kloubů. Oboje je ověřování rentgenem a následně posíláno klubem určenému odborníkovi k vyhodnocení. Kromě toho, že víte, že máte zdravého pejska, jde o jednu z podmínek pro chovnost v ČR.

A k té „proměně“ Skippy, dospívá a evidentně jí svědčí větší zápřah na hlavu i fyzičku. Pořád je to ona,  jen stejně jako člověk, každý flat má povahu a pubertu jinou. Ale když se mu s láskou, trpělivostí, ale pozor i důsledností a pevným vedením věnujete, prostě přijdou výsledky, to vám garantuji. Když o to majitelé odchovů stojí, jsme tu a pomůžeme s tím.

Je tu něco, co byste chtěli víc vysvětlit? Napište mi, napravím třeba v dalších příspěvcích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.