Blog

Psina

#10_Vděčný díl

Repete z minulého roku, dvě lidskopsí těhule jsou tu! Povím vám, proč nepanikařím, ale jsem vděčná a jakou hromadu důvodů k vděčnosti teď mám. Třeba i to, že aktuální stav u nás … 4 a půl psa, 4 a půl člověka.

Tak na slyšenou!

 

 

 

 

 

Psina

#9_Hurá se psy do přírody? OK. Ale pamatujte na Krakonoše!

Díl o myslivcích a neposlušných pejskařích, které by i Krakonoš potrestal aneb jak vyvenčit psy ve volné přírodě bez úhony kohokoliv. Prásknu na sebe, proč si jako matka exot připadám tentokrát a co za kouzelné boty mám, že mě nic nepřekvapí… snad jen, když mi sníh zaútočí na kolečka kočáru… Máte vycvičené psy? Jestli si nejste jistí, snad po tomhle díle do toho šlápnete! Ať je víc těch, co můžou venčit na volno bez obav. A to nejlepší na konec, Nelči moudro o psích hovínkách v pytlíku.

Psina

#8_ Když je na loveckých zkouškách psina

Sven, Bradley a Skippy složili úspěšně lovecké zkoušky! V tomhle díle se toho dozvíte spoustu od techniky lovení hub po návod na sběr flatích úspěchů… že jsem solární a nenávidím vstávání, uslyšíte norské přísloví, zkušenost vůdců i moudro z mysliveckého desatera. Nakousnu zkušební řády a seznámím s tím, jak to přímo na místě takových zkoušek probíhá. Čekejte nečekané! Vždyť pes při disciplíně může hlasitě chrápat nebo rozhodčí může obodoval kojení. Takže sluchátka do uší, volume doprava a enjoy zatím nejdelší díl tohohle podcastu.

Tady slíbený link na zkušební řády a další „zajímavé“ čtení: http://badaine.cz/2020/11/13/lovecke-zkousky-2020/

Blog

Lovecké zkoušky 2020

Tento příspěvek vznikl jako doplnění 8.dílu našeho podcastu. Podívejte se i obrazově na TY, o nichž vám vyprávím…  Plus samozřejmě slíbené odkazy na zkušební řády atd. A protože chováme flat coated retrievery a malé münsterlandské ohaře, odkazy se týkají přímo jich, omlouvám se všem norníkům, barvářům a dalším kámošům, ale kdybyste jako majitel a vůdce jiných plemen potřeboval a chtěl poradit, napište, třeba Vás zvládnu nasměrovat ;).

O kterých hrdinech byla v podcastu řeč?

Whizzbang´s Just Like Fire „SVEN“
23.8.2020 KZVP, I.cena, res.CACT
majitelka: MVDr. Anna Zimová
chovatelka: Dorte Jensen (Dánsko)
trenérka a vůdkyně: Mgr. Kateřina Kolínková

No Loose Moose z Mokré Hory „BRADLEY“
28.9.2020 KPZ složil v pouhých 17 měsících ve III.ceně
majitelka: Alena Červenková
chovatelka: MVDr. Anna Zimová
trenérka a vůdkyně: Mgr. Kateřina Kolínková

Love´s The Only Rule z Mokré Hory „SKIPPY“
4.10. 2020 KZVP , I.cena, CACT, CCT, absolvovala jako nejlepší FCR zkoušek a 2.nejlepší pes z celkového počtu 22 zúčastněných
chovatelka: MVDr. Anna Zimová
majitelka, trenérka a vůdkyně: Mgr. Kateřina Kolínková

Kluby, do kterých se jako majitel flat coated retrievera v ČR můžete přihlásit k členství:

Retriever klubwww.retriever-klub.cz

Klub chovatelů loveckých slídičů (má sekci Retrieverů) – kchls.cz

Klub, do kterého se jako majitel malého münsterlanda v ČR můžete přihlásit k členství:

Klub dlouhosrstých ohařů – www.ohardlouhosrsty.cz

Zkušební řády a předpisy klubových i omsových loveckých zkoušek pro retrievery najdete TADY

Zkušební řády a předpisy loveckých zkoušek pro ohaře najdete TADY

Seznam a kontakty Okresních mysliveckých spolků – www.cmmj.cz/okresni-myslivecke-spolky

Nejčastěji spolupracujeme s OMS Chomutov – www.loveckypeschomutov.cz

Psina

#7_Badaine půlrok v 30 minutách a jak si vybrat chovatelskou stanici?

Podcast pokračuje! 🙂 Co se u nás událo během půlroku podcastového mlčení. Novinky v chovce i v životě. A že toho nebylo málo. Mimo jiné taky, jak jsem zas jednou zkoušela, jestli „dělání smutky zahání“… Ale ať se děje, co se děje, pamatujte, máme na výběr, i když to ne vždycky tak vypadá, a když jsou okolo nás TI SPRÁVNÍ, tak se zvládne všechno.

Hledáte si štěně? Chcete ho z chovatelské stanice? Tak si tohle určitě poslechněte, možná budete překvapení, co byste stopro měli od dobrého chovatele čekat.

Psina

#6_Štěňátka jdou do světa, to se musí předpít

Díl v novém kabátu, s novým úvodem i s lepším zvukem, juchuuu. Vyprávím o tom, jak u nás probíhá tahle smutně veselá část života chovatelky, tedy když odcházejí štěňátka do svých nových domovů, co nesmí chybět ve startovním balíčku od chovatele, jaký byl předvečer předávání s raclette grilem, a kdy se z Kačky bordelářky stává Kačka přípravářka.

Nekvalitní video s cennými radami pro budoucí rodiny z roku 2019 🙂 -> https://www.youtube.com/watch?v=Png35X-IZys
Návod, co a jak vyplnit v průkazu původu -> http://badaine.cz/2019/10/07/nudne-ale-ma-to-smysl/

Psina

#5_ … po italsku

Díl plný rad, upozornění a lásky… jako třeba: Na laktaci šampaňské! Nesahejte těhulím na břicho! A proč se italským mužům do „TOHO“ prostě nekecá (i když jsou čtyřnozí). Ale taky se dozvíte, od kdy u nás slavíme Valentýna o pár dní dříve.

 

Psina

#4_ Jak se budou jmenovat?

Dozvíte se, jaká pravidla při tvoření jmen do průkazů původu musí chovatel dodržet, že jsou jiné v ČR a jiné třeba ve Švédsku nebo v Itálii. Taky prozradím, proč jsem u vymýšlení jmen Éček několikrát bulela, a že věřím na znamení… PS: Odvážné těhule vpřed!

Všechna jména našich všech 5 vrhů flatů najdete přímo tady: http://badaine.cz/

Psina

#3_ 11 flatích štěňátek a kakao

LYRA (All The Wonderwall Badaine) je hrdinka! O tom, jak jsme společně na světě přivítali 11 flatích štěňátek, z toho taková dvě žlutá novoroční překvapení… Také o tom, jaký zmatek v našem okolí vyvolala zpráva na soc. sítích „Rodíme.“ a proč s kakaem překvapuji blízké?
Tady aktuální fotky: album vrhu E na FB

 

Blog

Mikulášský sraz

V sobotu 7.12.2019 počasí vypadalo spíš jak aprílové a že se nám budou čerti ženit, než že přijde Mikuláš. To ale nepřekazilo plány a kdo mohl a byl ohlášený, do jednoho přijel. Sraz jsme tentokrát měli ve Vysočanech u Chomutova. Plán zněl jasně, procházka, vyblbnutí chlupáčů, pak se ohřát v nedaleké hospůdce, no a nakonec mikulášská nadílka.

Continue reading „Mikulášský sraz“